Gå til indholdet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Hagstrom

En svensk klassiker

igesom svenske popartister og sportstjerner satte Hagström engang et herligt blågult præg på den øvrige verden. Hagströms guitarer, produceret i Älvdalen i Dalarna, er blevet brugt af de utvivlsomt største i branchen. Med unik konstruktion og specielt design på guitarerne gjorde man sig verdensberømt i løbet af en håndfuld årtier i 1900-tallet. Nu om dage er disse instrumenter selvfølgelig erklæret kult, og at så mange af dem stadig er i forbløffende god stand beviser, at man allerede dengang forstod sig på god kvalitet indenfor Hagströms fabriksmure

Reinkarnatio

Lige siden dørene til Hagströms guitarfabrik en gang for alle smækkede i for 23 år siden har rygtet floreret. Man har hørt hvisken i krogene og antydninger blandt entusiaster og rettroende: "Hagström er tilbage, Hagström er genopstået!" For visse en dårlig joke, for andre en spændende myte. Beviskrævende almenkritikere har dog vedvarende fået vand på møllen i to drøje årtier: Hagström eksisterer ikke længere. Men tab nu ikke kæben: Som fugl Fønix har den hyldede svensker rejst sig af asken og et he

t guitar-folk kan

juble. Legenden fra Älvdalen lever! Multikulturel Som det sig sømmer for en moderne nordbo, har Hagström indset vædien af et grænseoverskridende samarbejde og allieret sig med bla. amerikanske guitareksperter for at udvikle de berømte klassiske modeller. Raffinerede og tidssvarende forandret kommer nu flere af Hagströms populære modeller igen sammen med helt nye, som bygger på kombinationer af gamle hagströmske forbilleder. Teknikken og guitarbyggerkunsten er jo ikke helt uventet udviklet siden Hagströms guitarer sidst hærgede markedet. Naturligvis er de bedste af sådanne fremskridt implementeret med den traditionelle Hagström-tankegang i

et

Super Swede-serien har fået sit navn fra en artikel i musikermagasinet "International Musician and Recording World". I november 1978 testede bladet nemlig en af de første guitarer fra serien, som da stadig gik under navnet Swede Deluxe. Skribenten var så imponeret af guitaren, at han ganske enkelt "omdøbte" den til Super Swede, og Hagström adopterede hurtigt navnet. Alle de egenskaber af høj kvalitet fra originalserien er bevaret på de nyproducerede Super Swede-guitarer, som har krop i udskåret mahogni med ahorntop, hals i mahogni og gribebræt i diamondwood-laminat med 22 bånd og 25-1/2" mensur.

De massive Swede-guitarer blev lanceret for første gang i 1970-71. Modellen har krop og hals i mahogni og gribebræt i resinator-træ med 22 bånd og 24-3/4" mensur. Hovedet har klassisk Hagström-design, indlæg og indkapslede mekanikker i krom.

  • 2 Custom 58-humbuckere med separate volume- og toneknapper
  • 3-vejs pickupvælger
  • 3-vejs tri tone tonekontrol (sharp/mellow/deep)
  • Justerbar long travel-stol med Hagström sustain block tailpiece under kappe.

Hagstrom basses are based on two different series, these being the Vintage, and Northen series. Each series has been specially developed to offer a truly unique instrument, to cater to a multitude of different players and playing styles. At the top of the list heads the stunning European made Northen Series bass, takes a Hagstrom classic into focus, bringing forth a one of the worlds most coveted and captivating basses. The Vintage series basses (H and Viking® basses) have been specially created by examining Hagstroms classic repertoire of bass models from the past, where the tone and playability has been taken into serious consideration to bring these renowned classics back to the world.

Gigbags i professionel udførelse. Alle er udrustede med en indvendig halstøtte, som også har en lille lomme til reservedele, værktøj og strenge. Kraftigt håndtag, skulderremme og 2 yderlommer. Vatteret bagside gør din HagBag behagelig at bære på ryggen.

Den halvakustiske Hagström Viking blev første gang præsenteret i 1965. Guitaren skulle blive en af Hagtröms mest kendte modeller - Elvis Presley brugte en i sit comebackshow NBC TV Special fra 1968. Frem til 1979 blev forskellige varianter af Viking fremstillet i mange tusind eksemplarer. Nutidens Vikingguitarer har hul mahognikrop med F-huller, hals i mahogni og 22-bånds resinator-træ gribebræt med 24-3/4" mensur.

Produktet er lagt i indkøbskurven