Zildjian

513 produkter

Alle mærker

Alle virksomheder har deres historie, Zildjian-historien starter i 1623

Zildjian er armensk og betyder "bækkenmageren". Navnet blev givet i 1600-tallet til alkymisten Avedis fra Konstantinopel. Under et af alle sine forsøg på at fremstille guld på kunstig vis havde han sammenblandet en legering af kobber, tin og sølv. Guld fik han aldrig lavet, men Avedis opdagede, at legeringen havde fantastiske lydegenskaber. Han bestemte sig for at sadle om og begyndte at fremstille bækkener.

Avedis havde betydelig større fremgang med sin nye virksomhed end med alkymien. Hans bækkener blev spredt langt udenfor Konstantinopel, og formlen for den unikke kobber-, tin- og sølvlegering lod han gå i arv til sine børn, som beholdt virksomheden i familien.

300 år senere hed familiens overhoved igen Avedis (Avedis den førstes sønnesøns sønnesøns sønnesøns sønnesøns sønnesøns søn). Denne Avedis emigrerede i 1908 til USA. Da det for ham var tid til at overtage familieforetagendet, besluttede han at flytte bækkenproduktionen til det nye land, nærmere bestemt til Boston. Avedis lærte de fleste af datidens berømte trommeslagere at kende. Særskilt god ven blev han med Gene Krupa, som bidrog med flere ideer, som har været helt afgørende for alt moderne trommespil. Blandt andet markerede Gene takten med sine bækkener i stedet for med lilletrommen, hvilket var det almindelige frem til da.

Gennem sit samarbejde med alle disse trommeslagere udviklede Zildjian en mængde bækkentyper, som vi i dag tager for givet. Ride-, crash-, hihat- og splashbækkener - allesammen er fra begyndelsen opfundet og navngivet af Avedis

Zildjian har fortsat med at udvikle nye bækkentyper, fremstillingsmetoder og materialer. I sit arbejde får de ofte hjælp af professionelle trommeslagere og percussionister. Grunden til Zildjians position som verdens ledende bækkenproducent er og bliver dog den gamle Avedis' metallegering og et håndværk, som strækker sig over fire århundreder.

Varemærker fra Zildjian

Alle produkter fra Zildjian