Gå til indholdet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Music Man

Fender & Ball, real music men. Leo Fe

der (ja, dén Fender) startede Music Man i midten af 70'erne efter at have solgt sin foregående virksomhed til det amerikanske underholdningsimperium CBS. Desværre gik det ret trægt for Leo og hans kompagnon Tom Walker, og firmaet var i 1984 tæt på at gå konkurs. Music Man blev derefter sat til salg. Ernie Ball o

hans søn, Sterling, havde siden starten af 70'erne erobret verden med Ernie Ball Strings. De følte, at markedet nu var modent til USA-byggede kvalitetsinstrumenter, og med Music Mans gode rygte kombineret med firmaets prekære situation, så de deres chance og bestemte sig for at købe omgående. Sterling Ball havde i løbet af årene som rejsende sælger skaffet sig et enormt netværk med forhandlere og artister, og Music Man begyndte nu at vokse lavineagtig. Med en blanding af moderne teknik og gammeldags håndværk har artister som John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon, Tim Commerford og Vinnie Moore alle sluttet sig til Music Man-familien. Bliver du næste med

Music Man Bongo er bassen for dig, som vil have et musikalsk værktøj, som definitivt får dig til at stikke ud. Bongo blev designet sammen med BMW’s prisbelønnede designerteam i Los Angeles, og kigger du nøje efter ser du slægtskabet. Foruden det ekstreme design har Bongo præcis det samme som det øvrige Music Man sortiment – et hav af lækre farver til rådighed, alt fra den funkede Desert Gold til Stealth Black, som er et rigtigt hardrock-monster. Kroppen er i lind, halsen har 24 bånd og er i ahorn med et gribebræt i rosewood. Kan fås med enten en humbucker eller dobbelt humbuckers. Inklusiv case.

At Axis Super Sport lyder godt og spiller fint er nok ikke forbigået mange; nu øges denne palet i og med Music Mans lancering af Axis Super Sport Semi Hollow. Det første du ser på guitaren, er det lille anderledes f-hul, eller snarere m-hul i dette tilfælde. Kroppen er i lindetræ med en top af bokmatchet ahorn. Semi Hollow-konstruktionen giver ikke bare en behageligere vægt men også en helt anden sound. Tonen kan nærmest beskrives som luftig og mere åben og med et lidt anderledes attack. Axis Super Sport Semi Hollow fås med enten DiMarzio custom-fremstillede humbuckers.

Music Man tager med sin Classic Collection os tilbage til et årti, hvor man dansede barfodet rundt på festival og lyttede til udsyret rock. Disse basser har en krop i ask, halsene er produceret i ekstremt flammet ahorn, som er lakeret i en flot vintage gul farve og kan fås med gribebræt i enten ahorn eller rosewood. Hovedet prydes af det klassiske Music Man-logo. Stolen er en klassisk Stingray-stol men med justerbare string mutes. Alle basser i Classic Collection findes i et stort antal klassiske farver som Coral Red, Powder Blue og Classic White.

En noget mindre krop end Stingray og en smallere 22-bånds hals, gør Music Man Sterling til en rigtig player. Den blev introduceret i 1993, og blev samme år nomineret til årets mest innovative bas af et verdensledende branschetidsskrift. Den umiskendelige Music Man-sound går i arv, selv i denne bas; heavy bas eller snerrende funk er ikke et problem for denne skønhed. Selv Sterling kan fås i tre forskellige pickupkonfigurationer, en eller to humbuckere eller humbucker/singlecoil. En aktiv 3-bånds EQ lader dig dreje ind præcis de lyde, du kræver af en highend bas. Findes også med indbygget piezo pickupsystem med separat udgang. Inklusive case.

Gennem alle de år, som John Petrucci har arbejdet med Music Man, har hans signaturguitar gennemgået små, gradvise forandringer; men med Majesty tager Petrucci sammen med Music Man et enormt spring ind i fremtiden.

Det første, som slår en, er udseendet, som adskiller sig markant fra tidligere modeller. Kombinationen af træ og teknik har også gjort guitaren vældig let og ekstremt ergonomisk.

 • Kropsform
  Affasningerne er blevet skarpere, og halsfæstet begynder allerede ved 23. bånd.
 • Kroppen
  Af lind med en centerblok i ahorn. Yes, du ser rigtigt, det er ikke kulfiber men ahorn du ser i midten. Petrucci ville have udseendet fra kulfiber men ikke sounden. Music Man løste dette ved at laserridse et stykke ahorn, så det ser ud som kulfiber.
 • Hals
  Halsen er af mahogni og er gennemgående. Gribebrættet er i ibenholt. Der er 24 bånd i rustfri stål.
 • Pickupper
  DiMarzio Illuminators men Majesty er også udstyret med piezo som standard!
 • Kontroller
  To styks 3-switches; en for de magnetiske pickupper og en for piezo-pickupperne. Udover dette er tonekontrollen en push/push og fungerer som coil tap.
  Volumekontrollen er også en push/push og giver op til 22db boost (justerbar med et trimpot).

The latest evolution of Steve Lukather’s signature guitar features an alder body with a figured roasted maple neck and rosewood fingerboard. The HH model is outfitted with newly designed custom Ernie Ball Music Man high-output humbucking pickups and the HSS model is equipped with the same, new bridge humbucker and also sports Ernie Ball Music Man’s renowned Cutlass single-coil pickups, providing players with amazing tonal versatility. Both pickup configurations are furnished with a 5-way switch and a 12dB boost push/push volume knob. The LIII comes standard with a super smooth floating Music Man vintage tremolo system.

Produktet er lagt i indkøbskurven