Gå til indholdet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Ernie Ball

Ernie Ball (1930-2004) anses i dag for en af de største pionerer, når det gælder guitartilbehør. Sherwood Roland Ball, som han egentlig hed, begyndte som radio- og tv-musiker i USA, men indså tidligt, at der fandtes et utroligt stort tomrum at fylde, når det kom til alle slags tilbehør til guitar. Ernie Ball åbnede i begyndelsen af 60’erne den første musikbutik i USA, som kun solgte guitarer, og det var der, han indså at strenge skulle blive hans kald; på den tid fandtes der ikke så mange strengetykkelser at vælge mellem, og mange havde svært ved at spille på de alt for tykke strenge, som var tilgængelige på den tid. Ernie Ball fik en producent til at fremstille sig et customsæt med ekstra tynde strenge, som han umiddelbart begyndte at sælge til sine kunder og artister. Rygtet spredte sig hurtigt, og succesen var et faktum. I dag er foretagendet et af de allerstørste indenfor strenge og drivs af hans søn Sterling Ball, som i samme åndedrag producerer uundværlige produkter for os guita

Viklet med tråd af 80% kobber, 20% zink rundt om en hex-formet stålkerne. Disse strenge til akustisk guitar giver en sprød, klingende tone med mange overtoner.

Strenge af hvid nylon (E1, H2, G3) og sølvomviklede strenge (D4, A5, E6).

Nikkelstrenge. Plainstrengene er forstærket ved kuglen, hvilket gør, at de holder stemningen bedre.

Ernie Ball's coatede strenge anvender sig af en såkaldt enamel-coating. Denne type af coating anvendes i hi tech-industrien for at beskytte dyre kabler fra korrosion og slitage. Coating'en er baseret på et metal i stedet for plast og gummi og bevirker, at strengene holder længere samt lyder helt naturligt. På alle coated-strenge er strengekuglen omviklet med titantråd, hvilket gør strengen ekstremt holdbar.

Fosforbronze-strenge

Ernie Ball fylder 50 i år og dette fejrer man ved at introducere en helt ny type guitarstreng. Disse strenge har en legering af kobolt, et metal som i dag anvendes flittigt i fremstillingen af mobiltelefoner og lignende high tech-produkter. Det vigtigste for en guitarist er som bekendt tonen, og disse strenge giver en helt anden dynamisk respons og har en meget bredere frekvensgengivelse end almindelige strenge. Kobolt har også en stærkere magnetisk respons og bevirker at disse strenge også har et højere output end sædvanligt. Kobolt som legering har desuden naturlige egenskaber, som ligner teflon hvilket gør, at strengene afviser smuds og sved vældigt godt.

Ernie Ball fylder 50 i år, og dette fejrer man ved at præsentere en helt ny type guitarstreng. Disse strenge har en legering af kobolt, et metal, som i dag anvendes flittigt indenfor fremstilling af mobiltelefoner og lignende high tech-ting. Det vigtigste for en guitarist er som bekendt tonen, og disse strenge giver en helt anden dynamisk respons og har en meget bredere frekvensgengivelse end almindelige strenge. Kobolt har også en stærkere magnetic response og bevirker, at disse strenge også har et højere output end almindeligt. Kobolt som legering har desuden naturlige egenskaber som ligner teflon, hvilket bevirker, at strengerne frastøder smuds og sved vældigt godt.

Strenge af sort nylon (E1, H2, G3) og bronzeomviklede strenge (D4, A5, E6). Med kugle.

Komplette sæt. Pris pr. sæt.

Produktet er lagt i indkøbskurven